W jakich przypadkach można bezpiecznie zaliczyć do kosztów wydatki na katering i gastronomię

/appFiles/site_128/images/autor/InW8d2TLlQCBu5f.jpeg

Autor: Łukasz Walkiewicz

Dodano: 14 sierpnia 2017
W jakich przypadkach można bezpiecznie zaliczyć do kosztów wydatki na katering i gastronomię

Wydatki ponoszone, na zakup usług gastronomicznych i kateringowych z powodu zbyt ogólnych przepisów ustawy dotyczących kosztów podatkowych, niejednokrotnie budzą wątpliwości, czy stanowią one koszt uzyskania przychodu. W praktyce często pojawia się problem w interpretacji poniesionych wydatków.

Zyskaj DARMOWY dostęp do pełnej treści tego artykułu

Jeśli masz dostęp to zaloguj się


Dzięki darmowemu dostępowi Zyskasz:

  • Rozwiązania swoich problemów księgowych.
  • Poczucie bezpieczeństwa przy rozliczeniach.
  • Zawsze najlepszą ocenę w oczach swojego szefa.

Oficyna FK to:

  • Aktualne interpretacje prawa księgowego.
  • Narzędzia księgowe i kadrowe.
  • eBooki na temat najnowszych zmian w prawie.
  • Materiały Video.


Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła
REDAKTORZY PROWADZĄCY
Anna Kostecka
Prawnik, specjalistka prawa pracy i ubezpieczeń społecznych
Sylwia Maliszewska
Ekspert podatkowy

PORADNIA

Odpowiedzi nawet na najtrudniejsze
pytania

Zadaj pytanie ekspertowi »