Jak poprawnie rozliczyć VAT przy sprzedaży posiłków

/appFiles/site_128/images/autor/1VhQBDsK2cTIyOm.jpeg

Autor: Bogdan Świąder

Dodano: 23 września 2016
Jak poprawnie rozliczyć VAT przy sprzedaży posiłków

Minister finansów wydał ogólną interpretację podatkową, która ma rozwiać wątpliwości przy określeniu odpowiedniej stawki VAT przy sprzedaży gotowych posiłków i dań przez restauracje (interpretacja ogólna ministra finansów z 24 czerwca 2016 r., nr PT1.050.3.2016.156). Poznaj szczegóły.

Zyskaj DARMOWY dostęp do pełnej treści tego artykułu

Jeśli masz dostęp to zaloguj się


Dzięki darmowemu dostępowi Zyskasz:

  • Rozwiązania swoich problemów księgowych.
  • Poczucie bezpieczeństwa przy rozliczeniach.
  • Zawsze najlepszą ocenę w oczach swojego szefa.

Oficyna FK to:

  • Aktualne interpretacje prawa księgowego.
  • Narzędzia księgowe i kadrowe.
  • eBooki na temat najnowszych zmian w prawie.
  • Materiały Video.


Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła
REDAKTORZY PROWADZĄCY
Anna Kostecka
Prawnik, specjalistka prawa pracy i ubezpieczeń społecznych
Sylwia Maliszewska
Ekspert podatkowy

PORADNIA

Odpowiedzi nawet na najtrudniejsze
pytania

Zadaj pytanie ekspertowi »